Slower rate of childhood vaccination in three decades, millions of lives at risk United Nations News

According to the World Health Organization (WHO) and the United Nations Children’s Fund (UNICEF), the percentage of children receiving three doses of the vaccine to protect against diphtheria, tetanus and cough ferin (DTP3) decreased by five percent in 2019 and 2021.

It has now dropped to 81%. This vaccine is an important indicator of immunization coverage within and between countries.

L’any passat, 25 milions de nens que van ser privats de suplements de DTP en virtut dels serveis d’immunització habituals són 20 lakh més que el 2020, mentre que el nombre és de 60 lakh més que el 2019.

Les agències de l’ONU han advertit que les últimes dades mostren que els nens tenen un major risc de patir malalties tan devastadores, que també es poden prevenir.

“Alerta vermella per a la salut”

S’han citat diverses raons per a la disminució de la cobertura vacunal, com ara l’augment del nombre de nens que viuen en zones afectades per conflictes violents o els reptes als quals s’enfronten els serveis d’immunització per a nens que viuen en situació de vulnerabilitat.

L’allau de desinformació sobre la vacunació a les xarxes socials, la interrupció dels serveis sanitaris i de les cadenes de subministrament durant la pandèmia de la COVID-19, l’ús de recursos per a altres necessitats i l’accés limitat a les vacunes a causa de les restriccions també van tenir un paper important.

Katherine Russell, directora executiva del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF), va dir que això indica un perill per a la salut infantil. “Estem presenciant la davallada més gran i contínua de la immunització infantil en una generació. Els seus resultats es mesuraran en termes de vides”.

Dels 25 milions de nens que van ser privats de la vacuna DTP, 18 milions no van rebre ni una sola dosi de la vacuna, i la majoria viuen a països d’ingressos baixos i mitjans.

D’aquests, els nombres més elevats s’han registrat a l’Índia, Nigèria, Indonèsia, Etiòpia i les Filipines.

efectes secundaris greus

A nivell mundial, la vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH) per protegir contra el càncer de coll uterí ha perdut més d’una quarta part de la cobertura aconseguida el 2019.

Les agències de l’ONU diuen que això podria tenir greus conseqüències per a la salut de les nenes i les dones, ja que la cobertura global de la primera dosi de la vacuna contra el VPH és només del 15 per cent.

Malgrat la disponibilitat d’aquesta vacuna al mercat mundial durant 15 anys, aquesta cobertura és tan baixa.

Les agències de les Nacions Unides van dir que confien que l’any 2021 seria un any de millora, quan els programes d’immunització sota pressió durant el Kovid-19 es reviurien.

Però la cobertura de la vacuna DTP3 ha assolit el seu nivell més baix des del 2008, i la cobertura d’altres vacunes bàsiques també ha experimentat un descens.

posició de regió

Cada regió ha experimentat una disminució de la cobertura vacunal: les caigudes més pronunciades s’han registrat a l’Àsia oriental i el Pacífic, amb una disminució del 9% en només dos anys.

Malgrat els reptes actuals, els serveis regulars d’immunització han ajudat a alguns països a continuar funcionant de manera fiable. Per exemple, Uganda ha assegurat la protecció de les poblacions prioritàries, inclosos els treballadors sanitaris, mitjançant un programa de vacunació dirigit contra la COVID-19.

El Pakistan també ha tornat als nivells d’immunització anteriors a la pandèmia com a resultat dels esforços a nivell governamental i els esforços per completar programes inacabats.

Les agències de l’ONU han emès una advertència que calen més esforços per aconseguir la immunització universal i evitar la propagació i propagació de malalties.UNICEF / Asad Zaidi

A 13-day-old boy is receiving the polio vaccine in Gadab Basti, Karachi City, Sindh Province, Pakistan. Poliomyelitis is not yet completely eradicated in Pakistan.

The World Health Organization and UNICEF are working closely with the Vaccine Alliance, GAVI and other partner organizations to meet the 2030 World Immunization Agenda.

It is a strategy in which all countries and global partners have set targets for disease prevention, which must be achieved through immunization and to ensure the availability of vaccines for everyone, everywhere.

solution for recovery

The United Nations and associated organizations have called on national governments and health partners to take action in the following areas:

– Rapid efforts to complete unfinished immunization programs and expand services to low-coverage areas

– Promote the use of fact-based, person-centered and need-based strategies for confidence in vaccines and immunizations.

– Promote investment in primary health care as a result of efforts to combat the pandemic and strengthen the global health system

– Ensure the political resolution of national governments and strengthen the sustainable availability of resources for immunization programs

– Prioritize health information and disease monitoring systems so that data is available for maximum impact

– Increase investment in research to increase the effectiveness of new and existing vaccines and to meet the needs of the community by 2030.

Leave a Comment